SPIS DIG TIL EN SMUK HUD (OG SOLBESKYTTELSE)


HVORDAN KAN VI SPISE OS TIL DEN DER LÆKRE GLØD? OG REDUCERE URENHEDER I HUDEN?image_blog
HUSK! Det indre velbefindende afspejles i det ydre!

Hvordan din hud ser ud kan altså give et indblik i hvordan din krop har det, din indre sundhed. En række forskellige komponenter som vitaminer, carotenoider, flavonoider, tocopheroler (ja jeg syns os det er nogle lidt langhårede navne) og desuden også nogle forskellige former for planteekstrakter har vist sig at have antioxidant effekt - hvilket er sandt i sammenhæng med forebyggelse af hudens aldring.
Disse er blevet brugt i en række cremer eller oralt for at bibeholde eller fremme en smuk ung glød. Især har der også været fokus på anti-aging.

Nå men,  hvad er antioxidanter?  – sådan bare lige hurtigt.

C- og E- vitamin er de to vitaminer der har antioxidative egenskaber. Desuden findes der bioaktive stoffer, som findes i frugt og grønt. Disse virker ved at de går ind og aktiverer kroppens eget antioxidative forsvar. Men antioxidanter: der af navnet, anti altså IKKE også oxidant. Oxidation eller iltning er en kemisk proces der sker i kroppen grundet frie radikaler, som går und og forstyrrer gavnlige processer. Disse dannes under stress eller når maden omdannes til energi i fordøjelsessystemet. ANTIoxidanter menes at have den effekt på systemet at det modvirker oxidation.

Der er mange meninger, resultater og studier om antioxidanters effekt eller mangel på samme. MEN, det vi kan sige er at, de fødevarer de kommer med/i er sundhedsfremmende!
(Bare rolig, jeg skal nok skrive et helt indlæg om antioxidativt stress og antioxidanter snart) 

Tilbage til det med at få en lækker hud

Hvordan madens komponenter påvirker vores hud og især dens aldring har været et spændende emne blandt forskere i mange år. Der er to måder huden bliver påvirket på, internt og eksternt. Det interne er biologiske aldring som er den måde hvorpå vores andre organer ligeledes bliver ældre. Også er der den eksterne påvirkning som er udefrakommende påvirkning og miljømæssig påvirkning. Her er det solen, rygning, ultraviolet stråling, forurening, søvn og dårlig kost. Det er altså den eksterne påvirkning vi kan gøre noget ved!

SÅ, FRA NU AF
Vi skal have gang i kroppens antioxidative forsvar og vi skal have styrket immunforsvaret. Der er ikke noget endegyldigt svar på hvordan det kan lade sig gi’ sig, men forskning peger i retning af nogle potentielle bioaktive og antiinflammatoriske stoffer.

Nogle af de fødevarer der har vist sig at have positiv effekt er rodfrugter og krydderurter. Herunder, gurkemeje (curcumin), kål (glucosinolater), ingefær (gingeroler).

Forebyggelse er den bedste måde at arbejde mod aldringsprocessen.
En velbalanceret livsstil (kalorie restriktion, kropspleje, søvn og fysisk aktivitet) hvor stress niveauet er på et minimum og kosten er spækket med næring og antioxidativ virkning - DET ER VEJEN FREM!

Det er måske lettere sagt end gjort. MEN! Er din hud ude af kontrol og vil du gerne gøre noget lige nu, så vil jeg anbefale dig at tage tid til at få kigget på kosten (jeg vil gerne hjælpe dig hvis det er svært.)
SKÆR NED på mælkeprodukter og animalske produkter (undtaget fed fisk), spis en lav glykæmisk indeks diæt (stabiliseret blodsukkeret), få sunde fedtstoffer, prioriter din søvn, sørg for at få rørt dig så du sætter gang i blodcirkulationen, dette sker også ved at du hopper i vandet (og/eller tænd for den kolde bruser)!
OG til aller sidst men ikke mindst, sørg for at drik en masse VAND (udrens kroppen indefra).

SOLBESKYTTELSE

Det er jo det vildeste vejr i Danmark for tiden, solen stråler derudaf. OG, som nævnt har dette selvfølgelig også en effekt på huden. Dog, kan vi ved hjælp af vores kost give huden en naturlig beskyttelse mod solens stråler. Nemlig ved at spise masser af Carotener. Carotener er det stof i grøntsager der giver dem den smukke farve. Beta-carotener er det der giver gulerødder den orange farve. Spiser man en masse gulerødder vil  beta-carotenet gøre at man får en gullig farve i huden, især tydeligt i håndflader og under fødderne (der skal dog mange gulerødder til). Melanin produktionen øges, og dette giver en helt naturlig beskyttelse mod solen. Andre eksempler på fødevarer der beskytter huden mod solen er: søde kartofler, græskar, mango, abrikoser, broccoli, spinat og avokado.

Husk dog altid solcreme!
GOD SOMMER! 

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.