IgG 4 184 - Laboratorietest

Fødevareintolerance test

Har du allergiske reaktioner, mave-tarmproblemer, hovedpiner, kroniske hudproblemer eller vægt- og humørproblemer, der ikke umiddelbart kan forklares?

Så lider du måske af en IgG fødevareintolerance.

Fødevareintolerance er en forsinket immunreaktion, hvor der dannes IgG-antistoffer rettet mod mad. Din krop kan have intolerance overfor specifikke fødevarer der giver kroniske symptomer som du måske ikke tror, har tilknytning til den mad, du normalt spiser. Det kan være fødevaren selv, tilsætningsstoffer, E-numre, laktose eller gluten som udløser immunreaktionen.

Se pris

Få svar på dine spørgsmål:

Hvorfor teste?

Det kan være rigtig svært at navigere i hvilke fødevarer der giver udslag. Dette skyldes at symptomerne fra IgG fødevareintolerancer opstår timer eller dage efter indtagelse.

En fødevareintolerance kan opstå, hvis fuldstændig ufordøjet mad optages i kroppen, f.eks hvis du har utæt tarm. Immunforsvaret reagerer på dette, og derfor dannes IgG-antistoffer rettet mod maden. Denne reaktion kan påvirke væv og organer, så der opstår forskellige symptomer.

Hvilke symptomer kan opstå ved intolerence?

De symptomer der opleves kan være meget forskellige. Det er også afhængig af mængden af den fødevare der indtages. Her er eksempler på nogle symptomer:

  • Eksem
  • Hovedpine
  • Udslæt
  • Kløe
  • Rødme
  • Mavesmerter
  • Rumlen og tarmluft
  • Diarre
  • Oppustethed

Hvad giver testen svar på?

En fødevareintolerance test viser om du har intolerance ved test af 184 forskellige fødevarer, herunder:

  • Kød og fjerkræ
  • Fisk og skaldyr
  • Korn og stivelse
  • Grøntsager
  • Bønner, majs og linser
  • Mælkeprodukter og æg
  • Frugt
  • Drikkevare som Te og Kaffe
  • Nødder og olier
  • Krydderier, urter og smagsforstærkere

Et svar fra en sådan test, kan give os vejledning på hvilke fødevarer der kan være behjælpelige at udelukke for en periode for at mindske symptomer. Fødevareintolerance er ofte midlertidigt og vil typisk forsvinde/minimeres efter udelukkelse i 3-4 måneder. Oftest kan maden senere genindføres uden at der vil opstå symptomer.

Hvordan foregår testen?

Antistofdannelse kan måles i blodet. Alle tests foretages nemt derhjemme med en fingerpriktest.

Du får tilsendt testen med posten og du sender den afsted til laboratorieanalyse. Alt står tydeligt beskrevet på testen.

Svaret på testen ligger klar efter ca. 2-3 uger.

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.