(NEMT) SURDEJSRUGBRØD


Rugbrødet der ikke skuffer!
- Hvis altså du husker at holde din surdej i live.



image_blog

Rugbrød! Lave sit eget rugbrød.. Ej men, hør’ det lige. Det lyder så overskudsagtigt, og helt vildt omfattende. Synes du ik??
Det synes jeg! Lige indtil den sad lige i skabet. Og nu gider jeg faktisk ik’ købe det mere..
Nu leger jeg med opskriften i alle mulige varianter. Til muffins og mini rugbrød etc. OG det fungerer bare.
Opskriften er to-delt.
Men det vigtigste er bare at du har en surdej, og at den er i live.
Du kan finde en opskrift på surdej hos Meyers eller købe den for en 20’er i en af deres bagere.
Også skal du bare huske den skal fodres eller bruges engang om ugen :)

OPSKRIFT PÅ 1 STORT RUGBRØD

DAG 1
625g rugmel
100g rå linser (grønne/røde)
75g chia
2 dl surdej
1 liter vand
3 spsk. malt
3 spsk. havsalt

DAG 2

2 dl vand
275g rugkerner
350g kerner
- Jeg plejer at bruge sesam, hørfrø, græskar og solsikkekerner.
Evt. lidt ekstra kerner til formen.

HOW TO

FØRST

Bland alle ingredienser fra dag 1 i en stor skål.
Og lad stå natten over med et viskestykke (18-24 timer).
Når hævningen er færdig er dejen ca. fordoblet og der er masser af luftbobler i overfladen.

DAGEN EFTER

Tag en stor rugbrødsform jeg bruger 3,3L form fra Evatrio. Smør den med olie og kom herefter kerner i bunden og kanten. Evt. Sesam eller solsikkekerner.

I skålen fra dagen før tilsætter du nu alle de andre ingredienser. Rør godt rundt og hæld nu dejen i formen. Top gerne med kerner eller frø. PÅ billedet er der toppet med hvide og sorte sesam.
Herefter lader du brødet hæve yderligere 2-3timer på køkkenbordet.
Brødet hæver ikke så meget i anden hævning.

Efter hævningen tænder du ovnen på 175grader varmluft og laver lidt små prikker med en gaffel i brødets overflade. Når ovnen er varm bager du brødet i ca. 5kvarter.
Når brødet er klar tager du det ud af formen og stiller det på en rist til det er lidt afkølet.
Derefter skal det nydes!

Send mig endelig en besked og lad mig høre hvad du synes!
<3

Share



Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.