MUSHI GULERODSKAGE


Jeg ELSKER gulerodskage. Hvem gør ik det!?
Den her er snasket og vegansk! ..



image_blog



Nu tænker du nok, hvor er toppingen?? - Den elsker jeg os, men nogle gange vil jeg bare gerne have gulerodskage i fryseren også toppe den med hvad jeg nu end har lyst til på dagen. Fra creme cheese, til kokosskum eller daddelkaramel. OG, derfor er det så vigtigt at kagen bare spiller HVER gang!
Og den her, den er lige så spongy, svampet, mushi på 1, 2 eller 3 dagen, og helt perfekt til at fryse, så man kan have glæde af den i længere tid (hvis man kan styre sig).

Jeg vil faktisk sige at den er ok sund, og at du ka gøre den glutenfri… Sooo, no excuses! ;)


INGREDIENSER:

200g revet gulerod
100g havremel
100g valgfrit mel (med eller uden gluten)
100g rørsukker eller kokossukker (mere hvis den skal være sødere)
2 spsk chiafrø
2 spsk husk
1 spsk bagepulver
Skal fra 1 øko citron
100g valnødder
150g rosiner
60g flydende kokosolie
250g plantemælk

KRYDDERIER
1spsk kanel
1tsk neliker
1tsk vaniljepulver
1tsk kardemomme
1tsk Salt
1tsk allehånde
1tsk stødt ingefær
1tsk xanthan (ka’ undlades)


FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200grader.
Riv gulerødder og citronskal og kom i en skål.
Bland alle de tørre ingredienser inkl. krydderier i en anden skål og bland sammen.
tilsæt mælk og rør i til det bliver fast. Vent 5-10min og rør igen for at sikre at både chia og husk har suget den væske den kan. Kom derefter olien i. Når det er blevet en god tyk konsistens, tilsæt derefter gulerødder, citron, rosiner og valnødder. Konsistensen skal være tyk flydende. Kan evt. tilføje en 1/2 dl. mælk mere.

NEMT IK?!

Kom det hele i en bageform, og bag i 30-35 min, eller til at der ikk er noget dej på gaflen når du prikker i den.
Top med lige præcis det du har lyst til :)

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.