VEGANSK RAMEN


mmmh.. Varm suppe i den kolde tid.



image_blog

EG ELSKER RAMEN!
OG endnu mere at have fundet ud af hvor nemt det er at lave.
- Det fedeste ved at lave denne suppe selv, er at man kan fyre op for så mange toppings som man har brug for! Korriander, chili, forårsløg, majs? JA, hva end du synes.
Du kan selvfølgelig også bare lave den som jeg har gjort her.

Største delen af ingredienserne er købt ind i den asiatiske butik i Kødbyen :)

Ingredienser til 2 portioner.



image_blog

Suppen:
1spsk grøntsagsbulion
1 spsk tahin
1 Spsk miso
1 spsk Soya
1 fed hvidløg
1 cm. ingefær
1/2 rød chili
1 tørret svamp (shiitaki eller champignon)
Lidt olie til stegning.

Tilbehør:

2 bok choy
1 chili
1/2 bundt koriander
200g tofu
1 bundt Enoki Svampe
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1/2 rød chili

Lidt olive til stegning.
(Jeg kan bedst lide at bruge kokos i det asiatiske køkken)

Evt. kimchi? - JEG ELSKER KIMCHI!
Opskrift på hjemmelavet kimchi, finder du her!

Og, sidst men ikke mindst Ramen nudler.
Du kan bruge de nudler du selv synes er lækrest, der står Ramen på pakken af dem jeg brugte.
Ca. 100g til 2 prs.

Fremgangsmåde:

SUPPEN

Kom lidt olie i gryden, og hak derefter hvidløg, ingefær, den tørrede svamp og chili i mindre stykker. Disse steges på panden, 2-3 min. Tilsæt herefter 250ml vand.
Kom så tahin og miso i suppen, og lad det komme op og koge i et par min.
Herefter tilsætter du 1 spsk. grøntsagsboullion og 1 liter vand og tilsidst 1 spsk soya.
Lad det stå og simre mens du tilbereder tilbehøret.

TOPPINGS
Skær nogle fine skiver rød chili. Hak forårsløg og koriander.
Læg på en tallerken, og kom evt. kimchi i en skål for sig.

NUDLER
Kog som anvist, men ca. 1 min mindre.
- så de har lidt bid da de skal ned i den helt varme suppe efter.

TOFU
Dup væsken af tofuen, og klem godt til. Skær i tern.
Kom derefter olie på en pande, sammen med ingefær, chili og hvidløg. Lad det blive rigig varmt, så får tofuen en hårdere og sprødere stege skorpe. Steg tofuen så den bliver gylden på alle sider. Det samme gør du med Enoki Svampene, eller anden svamp efter smag.
Når det hele er gylden brunt tages det af blusset.



image_blog

BOK CHOI
Har du brugt en dyb pande kan du nu tilsætte væske til panden og lad det komme i kog. Her skal du nemlig blanchere dine bok choi.
Skær bok choi på langs, og del i 4 “både”. Når vandet koger, kommer du dine bok choi i gryden, og lader dem koge med låg i ca. 2-3min.

SÅ er arbejdet gjort. NU skal det hele bare anrettes. Man kan vælge at gøre lidt mere ud af det end jeg har gjort ;)
Kom først nudler i en skål, held suppen over og tilføj dernæst svampe, bok choi og tofu.
- Tilsidst topper du med kimchi, koriander, forårsløg og chili.

Spis med ske og spisepinde :)

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.